BlueSky explosief gegroeid: 8,5 nieuwe accounts per seconde

© BlueSky

BlueSky explosief gegroeid: 8,5 nieuwe accounts per seconde
8 februari om 12:00

Sinds deze week kan iedereen zonder uitnodiging deelnemen aan sociaal netwerk BlueSky. Dat blijkt nu al goed uit te pakken: in een dag tijd waren er 1 miljoen nieuwe accounts.

BlueSky is het nieuwe sociale netwerk van voormalig Twitter-baas Jack Dorsey. De dienst pakte het tot deze week voorzichtig aan: je was er alleen welkom als je door een andere gebruiker was uitgenodigd. Op die manier konden ze zachtjes aan groeien zonder overspoeld te raken door capaciteitsproblemen.

Die uitnodigingsregel liet de dienst deze week varen, wat meteen leidde tot forse groei in gebruikers: er zijn 1 miljoen nieuwe accounts, liet het BlueSky-team ironisch genoeg weten op X.

Meer dan 4 miljoen gebruikers

Iets eerder op de dag meldde BlueSky dat er iedere seconde 8,5 nieuwe accounts werden gemaakt. In een periode van 24 uur werden er 2 miljoen nieuwe posts gemaakt. De gebruikersgroei was goed voor maar liefst een kwart meer bezoekers, waardoor het sociale netwerk nu 4 miljoen gebruikers heeft.

Voor BlueSky positieve cijfers, al slaat is het alsnog niks vergeleken met concurrent Threads: die dienst had binnen de kortste keren na zijn introductie al 100 miljoen gebruikers.

Lees meer over BlueSky en abonneer op onze gratis nieuwsbrief.