Volkswagen ID.3 krijgt flink update, boordcomputer eindelijk niet meer vreselijk?

Volkswagen ID.3 krijgt flink update, boordcomputer eindelijk niet meer vreselijk?

De Volkswagen ID.3 heeft er heel wat concurrentie bijgekregen sinds zijn introductie. Tijd dus voor een flinke opfrisbeurt.

De Volkswagen ID.3 is de spirituele opvolger van de Golf, maar in populariteit kan hij zijn voorganger nog niet evenaren. Dat had onder andere te maken met zijn matige infotainmentsysteem. Na software-updates de afgelopen jaren is er nu een nieuw infotainmentsysteem met andere hardware, waaronder een vernieuwd en uiteraard groter scherm.

De ID.3 kreeg eerder al een visuele upgrade waarbij het grote zwarte vlak voor de voorruit verdween. De veranderingen nu gaan over de binnenkant. De software die we ook kennen uit de ID.7 is toegevoegd en dat is een flinke verbetering. Het is overzichtelijker, de routes over lange afstanden geven laadmogelijkheden aan en er zijn sneltoetsen in te stellen. De spraakassistent is ook verbeterd, maar in de ID.7 waren er nog steeds te veel momenten dat IDA (zo heet ze) ons totaal verkeerd begreep. Maar het infotainment is prima bruikbaar geworden als je met de (nog niet veranderde) knoppen op het stuur kunt leven.

Boost-functie voor meer vermogen

Onder de bodem is ook het een en ander veranderd. De nieuwe elektromotor is zuiniger en de auto met de meeste range zou volgens de officiële testcijfers 559 kilometer moeten kunnen doen. Bovendien is er een boost-functie waarbij je tijdelijk 227 pk tot je beschikking hebt in plaats van de 200 die je normaal hebt. Voor geplande laadstops met de navigatie wordt de accu automatisch geprepareerd om zo snel mogelijk te kunnen laden.

Kies je voor Park Assist Plus, dan kan de auto zich parkeren zonder dat je achter het stuur zit. Een nieuw Harman Kardon systeem met 12 speakers zorgt ervoor dat je keihard je Suzan en Freek kunt draaien. Prijzen zijn nog niet bekend, maar gezien de ontwikkelingen op de EV-markt is een prijsverhoging niet waarschijnlijk.

Meer elektrisch rijden en mis niets met onze Bright-app.