Gaat deze elektrische automaker binnenkort failliet? Het lijkt er wel op…

©Fisker

Gaat deze elektrische automaker binnenkort failliet? Het lijkt er wel op…
6 mei om 16:11

Het Amerikaanse autobedrijf Fisker verrast al jaren met afwijkende auto's, maar die worden niet altijd even goed ontvangen. De Fisker Ocean werd zo beroerd beoordeeld, dat die mogelijk niet meer gemaakt gaat worden. En dat kan best weleens de nekslag zijn.

In maart pauzeerde Fisker de productie van de Ocean, toen voor zes weken. Onder meer een héle negatieve review van Marques Brownlee (MKBHD) zorgde voor paniek bij Fisker: Brownlee noemde de Ocean de slechtste auto die hij ook recenseerde. De afgelopen weken is gezocht naar een geldschieter: die lijkt uit zicht. Nu probeert Fisker geld te verdienen door de bestaande vloot Oceans met 22.000 dollar korting te verkopen.

'Geen vooruitzicht op hervatting'

Maar het ziet er allemaal niet rooskleurig uit, nu de Oostenrijkse Fisker-fabrikant Magna zegt dat die gepauzeerde productie van de Ocean niet meer wordt opgestart. Dat zei Magna-topman Swamy Kotagiri bij de bekendmaking van de kwartaalcijfers, meldt AutoWeek. "De productie van het voertuig ligt momenteel stil. Ons vooruitzicht gaat uit van geen verdere productie", aldus Kotagiri over de Fisker Ocean. Dat is ook zuur voor Magna, dat ook auto's fabriceert voor onder meer Mercedes-Benz, Jaguar en BMW. Door de wegvallende Ocean, ziet Magna zijn verwachte omzet met 371 miljoen dalen.

Er kan nog een wonder of een uitgestoken hand komen, maar het ziet er slecht uit. Topman en oprichter Henrik Fisker heeft zelfs zijn eigen huis te koop gezet om een faillissement af te wenden, maar er zal meer nodig zijn. En als de productie van de belangrijkste auto kennelijk permanent stilligt, kan het heel snel gaan. Jammer, want met markante wagens zoals de aanstaande Pear is Fisker een leuke speler op de soms wat saaie markt voor elektrische auto's.

Meer elektrisch rijden en mis niets met onze Bright-app.