Prijs bijzondere Fisker Pear bekend: belooft goedkoopste elektrische SUV te worden

©Fisker

Prijs bijzondere Fisker Pear bekend: belooft goedkoopste elektrische SUV te worden
2 februari om 16:01

De Pear is het meest betaalbare model in het aanbod van Fisker, de automaker die het steeds wat anders aanpakt. Nu is eindelijk ook de Europese richtprijs bekend, en die is behoorlijk scherp.

De Fisker Pear trok eerder al de aandacht met zijn bijzondere achterklep: die verdwijnt totaal in de carrosserie als je 'm opendoet, zodat er alleen een grote opening overblijft. De compacte SUV ligt in de VS onder de magische grens van 30.000 dollar, en nu is eindelijk ook de Europese richtprijs bekend. Die ligt nog wel boven die 30.000, maar niet veel: de wagen moet in Europa een kleine 33.000 euro gaan kosten, zegt topman Henrik Fisker tegen Autocar.

Met die prijs wordt de Pear goedkoper dan concurrenten als de Volvo EX30 (vanaf een kleine 37.000 euro), BYD Atto 3 (bijna 39.000 euro) en de Volvo XC40 Recharge (bijna 46.000 euro). Maar het bereik is er wel naar: het WLPT-bereik van de instapversie wordt volgens Fisker 320 kilometer, waar dat bij de EX30 344 kilometer is, bij de BYD 420 kilometer en bij de XX40 zelfs 475 kilometer.

Groter is duurder

Met een lengte van 4,55 meter is de Fisker Pear dan wel weer vrij groot voor een compacte SUV. Daarmee biedt de auto een boeiend compromis: veel ruimte met relatief weinig bereik tegen een scherpe prijs. Voor meer geld komt er ook een uitvoering met een grotere batterij en 560 kilometer bereik, maar daar betaal je al snel 10.000 euro meer voor.

De Fisker Pear, compleet met driezits-voorbank, verdwijnende achterklep en voorkant-lade is nog volop in ontwikkeling. De eerste prototypes worden later dit jaar op de weg verwacht, en pas eind 2025 krijgen de eerste klanten hun Pear. En tegen die tijd zijn er een stuk meer elektrische auto's in het vaarwater van rond die 30.000 euro.

Meer elektrische auto's en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.