Deze elektrische vouwfiets is vederlicht en is goed uitgerust

© ADO

Deze elektrische vouwfiets is vederlicht en is goed uitgerust
7 mei om 01:00
Laatste update: 7 mei om 23:51

De ADO Air Carbon is een elektrische vouwfiets die slechts 12,5 kg weegt. De e-bike is behalve makkelijk opvouwbaar ook goed uitgerust, met onder meer een riemaandrijving en een ingebouwde GPS-tracker.

E-bike-fabrikant ADO onthulde hem vorige maand al, maar nu is de prijs van de vederlichte e-vouwfiets Air Carbon ook bekend. De opvouwbare e-bike met een carbon frame heeft op crowdfundplatform IndieGogo een early-bird-prijs van 1798 euro. Gezien de specificaties is dat een scherpe prijs. Binnenkort stijgt de prijs echter alweer naar 2998 euro. Goed om te weten: ADO heeft vorig jaar al twee crowdfundingcampagnes gehad voor de e-bikes Air 20 en Air 28, waarvan alle leveringen zijn voldaan. 

De nieuwe Air Carbon is met zijn gewicht van ruim 12 kg makkelijk mee te nemen. De e-bike beschikt over een Bafang-motor in de achterwielnaaf en een koppel van 35 Nm. De elektrische vouwfiets heeft een trapkrachtsensor en een gepatenteerd vouwmechanisme. In pakweg 15 seconden is de elektrische fiets op te vouwen.

Riemaandrijving

In de zadelpen zit de uitneembare batterij met 345 Wh, goed voor een actieradius van 100 kilometer. Ook belangrijk: deze opvouwbare e-bike heeft een riemaandrijving, waarmee de fabrikant belooft dat je 30.000 kilometer onderhoudsvrij kunt fietsen. De Air Carbon is geschikt voor fietsers met een lengte tussen 1,55 en 1,90 meter.

GPS-tracking

Voor een vouwfiets zitten er ook best veel snufjes aan boord. Zo vind je op het stuur een 2,4 inch kleurenscherm. Verder is de e-bike te koppelen aan een app en heeft hij GPS voor zowel tracking als anti-diefstalbeveiliging. Je krijgt dan een melding als je fiets onverwacht beweegt of valt. Bovendien kun je een melding krijgen als je fiets een door jou ingestelde zone verlaat. 

De ADO Air Carbon heeft hydraulische schijfremmen en compacte 20x1,75 inch banden. Het maximale draagvermogen is 120 kg. De e-vouwfiets is er in twee kleuren: zwart en beige.

In juni geleverd

Het beoogde bedrag voor de crowdfunding is al gehaald. De levering vindt volgens ADO vanaf juni plaats. Voor een extra pakket met spatborden en een kleine bagagedrager betaal je 99 euro.

Probeer zelf 30 verschillende e-bikes op onze E-bike Party op 25 mei.

Volg meer nieuws over elektrische fietsen met onze nieuwe app.