©HMD

Legendarische Nokia 3210 is terug, nu met camera, 4G en een héle lage prijs

Legendarische Nokia 3210 is terug, nu met camera, 4G en een héle lage prijs

8 mei om 11:27
Laatste update: 10 mei om 11:59

Eén van de populairste telefoons ooit maakt zijn comeback. De Nokia 3210 verschijnt opnieuw, met een lekker retro uiterlijk maar natuurlijk wel wat nieuwe functies. Alleen niet té modern, het is geen smartphone.

Je zou haast vergeten hoe absurd populair de telefoons van Nokia in de hoogtijdagen waren. Toen de mobiele telefoon voor het eerst echt doorbrak, had je een Nokia, een Motorola, een Nokia of een Nokia. De Nokia 3210 verscheen in 1999 en werd ruim 160 miljoen keer verkocht. Het duurde tot de iPhone 5S tot er een iPhone verscheen die populairder was.

Dit jaar viert de Nokia 3210 zijn 25e verjaardag en dus is het toestel terug, net als andere Nokia's van de laatste jaren ontwikkeld door HMD. Het ontwerp van het toestel is iets moderner: geen vierkant zwart-witscherm, maar een langwerpiger kleurenscherm. Maar de onderste helft van de telefoon is onmiskenbaar Nokia, met een numeriek toetsenbordje en streepvormige keuzeknopjes.

Fijne opties en nog fijnere prijs

De 3210 is er in zwart en in de lekker jaren '00-kleuren Scuba Blue en Y2K Gold: een blauw en geel die inderdaad wat retro aandoen. Er zijn wel wat modernere functies toegevoegd, modern voor de 3210 in ieder geval. Een camera, maar wel eentje van slechts 2 megapixel. En een zaklamp, dat had je vroeger ook niet.

De telefoon heeft natuurlijk Snake, het meest onmisbare spelletje van het begin van dit millennium. En apps? Die zijn er niet, ook al heeft de telefoon wel 4G.

De prijs is in ieder geval ook ouderwets laag: voor slechts 79 euro bestel je de Nokia 3210 bij HMD.