Dit gebouw eet smog en bestrijdt zelfs corona

©Designboom

Dit gebouw eet smog en bestrijdt zelfs corona

Smog is een probleem: die vervuiling moet uit de lucht gehaald worden. In Italië staat een gebouw dat dat op een fraaie manier regelt.

Gebouwen moeten meer doen dan een dak boven ons hoofd zijn. We moeten het enorme oppervlak ook gebruiken ter ere en meerdere glorie van de mens. Daarom leggen we er zonnepanelen op om energie op te wekken en installeren we groene daken om water op te vangen, de temperatuur te verlagen en om CO2 uit te lucht te halen. 

Renovatie zonder luchtje

In Milaan is een gerenoveerd gebouw opgeleverd dat met zijn oppervlak veel goeds doet voor onze omgeving. Men heeft de facade namelijk bekleed met Active Surfaces, een product ontwikkeld door het Italiaanse Iris Ceramica Group.

Na 10 jaar onderzoek is men er in geslaagd een product te ontwikkelen dat actief aan het werk gaat voor het milieu binnen en buiten het gebouw. Active Surfaces heeft vier verschillende effecten wanneer het aan de buiten- of binnenkant van een gebouw gebruikt wordt.

Het haalt vervuiling uit de lucht in de ruimte waar het gebruikt is. Buiten houdt het de meest giftige moleculen tegen voordat ze binnen kunnen dringen. Het eet als het ware de smog op voordat het kwaad kan doen.

Het is anti-bacterieel en anti-virus wanneer het aangeraakt wordt. Het bedrijf claimt zelfs dat het voor 99% effectief is tegen het coronavirus. Ruimtes waarin Active Surfaces gebruikt is zullen dus (veel) minder snel besmettingen overdragen door aanraking. Daarnaast werkt het materiaal vervelende geurtje tegen en het reinigt zichzelf.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.