©Rockstar Games

Fans weten het zeker: onthulling GTA 6 komt eraan door deze aanwijzingen

Fans weten het zeker: onthulling GTA 6 komt eraan door deze aanwijzingen

9 mei om 19:53
Laatste update: 9 mei om 19:53

Je hebt games waar de hele wereld reikhalzend naar uitkijkt en dan heb je Grand Theft Auto VI. Het langverwachte vervolg op de open wereld misdaadgame heeft nog maar één trailer gekregen, maar dat gaat snel veranderen. Fans zien dat ontwikkelaar Rockstar Games hun website klaarmaakt voor een nieuwe onthulling.

Het balletje begon te rollen door de GTA VI-fanaccount op X, genaamd @GTAVI_Countdown. Die zag dat de developer’s page van de game recent een uitbreiding heeft gekregen. Zo stonden er plotseling lege plaatsen op de site voor minstens vier screenshots, is er ruimte voor de cover art die op het speldoosje verschijnt, en mogelijk ook een meer concrete datum waarop de game verschijnt.

Verwijderde pagina’s

De pagina werd gauw verwijderd door ontwikkelaar Rockstar, maar de screenshots waren al gemaakt, zoals je hieronder kunt zien.

Vooralsnog heeft Grand Theft Auto VI alleen nog een 2025-releasedatum. Wel is het spel bevestigd voor de PlayStation 5, Xbox Series X / S en PC.

Roven in Vice City

GTA VI is het nieuwste deel uit de immens populaire misdaadserie. Je speelt twee personages waartussen je wisselt en die samen diverse roofovervallen plannen in Vice City. De stad is gebaseerd op Miami en je kunt ook de omliggende omgeving verkennen. GTA is geliefd vanwege zijn enorme open werelden en de vrijheid die je krijgt om ze te verkennen. De games kunnen ook erg gewelddadig zijn en hebben veel bijtende humor over de moderne Amerikaanse samenleving. Je kan tevens missies volgen voor een filmisch verhaal dat verteld wordt en als rode draad je door de hele game en zijn gebieden leidt.

Je kunt de eerste trailer hieronder kijken. YouTuber Andrew Levitt kijkt zelfs zo uit naar de game dat hij de trailer namaakte in het echte Miami.

Lees meer nieuws over games en blijf op de hoogte met onze nieuwe app.