©Rockstar Games

Tof: de GTA 6-trailer komt tot leven dankzij YouTuber

Tof: de GTA 6-trailer komt tot leven dankzij YouTuber

13 april om 22:00

In december werd de trailer van GTA 6 online gezet en dat maakte aardig wat los. De game Grand Theft Auto VI wordt momenteel ontwikkeld door Rockstar Games en de trailer is al 185 miljoen keer bekeken. Geen wonder dus dat diverse mensen het hebben nagedaan, maar YouTuber Andrew Levitt deed dat wel heel erg goed.

Deze  content creator gebruikte zijn zelfgeschoten beeld uit de echte wereld om elk shot uit de Grand Theft Auto VI-trailer na te doen. Hij woont niet in Miami, dus daar moest hij speciaal naartoe om deze trailer te maken. Zelf speelt hij de mannelijke hoofdrolspeler uit de game, Jason, en zijn eigen vriendin is dan Lucia. Lucia is bijzonder, want ze is de eerste vrouw die een hoofdrol heeft in een GTA-spel. Verder kwamen bij het namaken van de trailer veel droneshots kijken, plus neptattoos en strippers. 

Grand Theft Auto 6

We zetten ze hieronder onder elkaar, zodat je ze tegelijk kunt instarten en de verschillen goed kunt zien. Of eigenlijk: de overeenkomsten, want Andrew heeft het ontzettend knap nagedaan. 

Het origineel:

Vice City

In Grand Theft Auto 6 gaan we terug naar Vice City. Dit is een digitale stad gebaseerd op Miami. Dat doet Rockstar vaker: Grand Theft Auto 5 speelde zich af in Los Santos, dat enorm lijkt op Los Angeles. De ontwikkelaars schijnen een grote spelwereld in petto te hebben voor de zesde game in de reeks, waarin je een Bonnie en Clyde-achtig duo speelt dat er nogal wat criminele activiteiten op nahoudt. Grand Theft Auto staat al vanaf het prille begin bekend als een gamereeks waarin je allerlei illegale dingen doet. Wel zou deze aankomende game wat minder grappen maken over de ruggen van minderheden, iets dat ook wel heel veelvuldig werd gedaan in de eerdere games. 

Grand Theft Auto VI wordt verwacht in 2025 voor PC, Xbox Series en PlayStation 5.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright nieuwsbrief.