© Microsoft

Het startmenu van Windows 11 krijgt deze handige nieuwe functie

Het startmenu van Windows 11 krijgt deze handige nieuwe functie

9 mei om 22:19

De mensen die diep in de code van iedere nieuwe Windows-release duiken, hebben weer een nieuwe functie gevonden. Deze keer gaat het over een verandering van het startmenu in Windows 11.

De nieuwste preview-update van Windows 11 bevat code die ervoor zorgt dat er widgets in het startmenu komen. Gebruikers vroegen al langer om deze mogelijkheid. En het lijkt er nu dus op dat je in de toekomst inderdaad links of rechts naast het startmenu widgets kan plaatsen. Daardoor krijg je snel informatie, zonder dat je het specifieke scherm met widgets hoeft te openen.

Via X-gebruiker Thebookisclosed is uitgelekt hoe de functie eruit zou kunnen zien. Microsoft noemt deze startmenu-widgets 'Companions'. Het lijkt erop dat je deze Companions via de startmenu-instellingen kunt aan- of uitzetten. 

Geen datum bekend

Het is nog niet bekend wanneer de functie gelanceerd wordt. Tot nu toe is er nog maar een heel vroeg begin van de widgets gevonden in de code. 

Volgens Windows Central lijkt het er op dat externe ontwikkelaars uiteindelijk hun eigen Companions kunnen aanbieden. "Ontwikkelaars zullen hun eigen ervaringen voor het startmenu kunnen bouwen."

Lees meer over Windows en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.