Browsen in stijl: Chrome-concurrent Arc nu ook beschikbaar voor Windows

©The Browser Company

Browsen in stijl: Chrome-concurrent Arc nu ook beschikbaar voor Windows

Een monopolie is nooit goed, dat vertraagt vooral de ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten. Dat is ook zo op de markt voor browsers. Google heeft met Chrome een aandeel van meer dan 77 procent op deze markt, gevolgd door Safari en Edge. Als het aan The Browser Company ligt komt daar een snel einde aan.

Arc heet de browser van dit bedrijf en het moet heel snel marktaandeel gaan afsnoepen van Chrome, Safari en Edge. Arc was er al voor macOS, en vooral de versie voor iOS deed veel stof opwaaien.

De afgelopen maanden draaide ARC een bèta voor een beperkte groep gebruikers op Windows. Sinds gisteren is de app uit bèta en voor iedereen te downloaden.

Arc voor Windows

Nu zullen maar weinig mensen hun vaste browser opgeven voor iets anders. Niemand heeft zin om weer al zijn bookmarks in te laden en je mist toch snel de handige plugins die je gebruikt. Gebruikers van Chrome zullen de minste moeite hebben om over te stappen. Arc importeert namelijk al je bookmarks, inclusief de mappen die je gemaakt hebt. Daarnaast kun je de plugins die je in Chrome gebruikte, ook in deze nieuwe browser gebruiken.

Wat is er anders aan Arc?

The Browser Company benadert het ‘browsen’ op een andere manier. Zo vinden ze de adresbalk maar ouderwets en laten ze deze achterwege. Er is een flinke balk aan de zijkant die je kunt inklappen, hierdoor gebruikt de site die je bezoekt het complete scherm.

In deze zijbalk kun je veelbezochte sites bovenaan in blokken plaatsen. Ook kun je meerdere profielen aanmaken. Dat is handig wanneer je voor bepaalde werkzaamheden een vaste set websites gebruikt. Zo heb ik een apart profiel voor Bright en voor mijn podcasts.

Sinds kort werkt ook het syncen van Arc over verschillende apparaten. Zo kun je alles wat je instelt op verschillende apparaten gebruiken. Handig is ook de picture-in-picture: bekijk je een video en wissel je van tabblad, dan kun je doorkijken via een beeld rechtsonder op het beeldscherm.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.