Ontslagen Tesla Supercharger-team kan meteen bij concurrent aan het werk

© Unsplash

Ontslagen Tesla Supercharger-team kan meteen bij concurrent aan het werk

In een onbegrijpelijke ingreep ontsloeg Tesla bijna het hele team dat verantwoordelijk is voor het succesvolle Supercharger-netwerk. De oud-Tesla-medewerkers hoeven niet lang te wachten op een nieuwe baan. 

Tesla is onder andere zo snel gegroeid omdat het de enige automaker is die een eigen grotendeels dekkend netwerk van snelladers heeft gebouwd. Die zijn rap, betrouwbaar en goed geïntegreerd in de navigatie. Dat maakt langeafstandsreizen in de Tesla stressloos. De snelladers zijn in een groot aantal landen nu ook beschikbaar voor non-Tesla's en dus een mooie potentiële inkomstenbron voor het bedrijf uit Californië. Maar Tesla besloot om geld te besparen het hele Supercharger-team de laan uit te sturen

Dat viel op bij het EV-oplaadbedrijf EnviroSpark. Dankzij een nieuwe investering van 50 miljoen dollar willen zij zoveel mogelijk leden van het Tesla Supercharger-team inhuren. Nergens vind je zo eenvoudig zoveel mensen met een succesvolle carrière in het plannen, installeren en runnen van een groot snellaadnetwerk. 

Makkelijk zat

"Dit is de grootste kans op talentwerving sinds ik EnviroSpark heb opgericht", ezgt Aaron Luque, CEO van EnviroSpark. "Tesla heeft zijn laadinfrastructuur kunnen opschalen, niet in de laatste plaats dankzij de getalenteerde medewerkers van het Supercharger-team."

EnviroSpark heeft nu al 8200 oplaadstekkers in Noord-Amerika en wil dat aantal graag vergroten. Onder andere door samen te werken met Ford-dealers en de IHG-hotelketen. 

Energiegigant mengt zich in de strijd

Energiereus BP ziet de stap van Tesla ook als een kans om zijn laadnetwerk snel uit breiden, zegt een topman tegen Bloomberg. BP heeft 1 miljard dollar toegezegd om zijn laadnetwerk tot 2030 flink te laten groeien. "We zijn actief op zoek naar goed talent en vastgoedmogelijkheden waarmee we kunnen groeien." 

Lees meer nieuws over elektrisch rijden en mis niets met onze Bright-app.