©Dyson

Deze nieuwe Dyson-dweil pakt nat en droog vuil aan en heeft zelfs een boostknop

Deze nieuwe Dyson-dweil pakt nat en droog vuil aan en heeft zelfs een boostknop

14 mei - 01:01

Dyson had al een steelstofzuiger met een dweil-opzetstuk, maar de nieuwe WashG1 is de eerste échte elektrische dweil van het innovatieve Britse merk. Goed voor hele grote oppervlakten en met technologie die moet zorgen voor een ultiem egaal gedweild oppervlak.

De Dyson Submarine van vorig jaar had al een dweilmond, maar de nieuwe WashG1 gaat duidelijk een stap verder. Ten eerste qua inhoud: in de Submarine gaat 300 milliliter water, in de WashG1 kan 1 liter water. Die liter is dan goed voor een vloeroppervlak tot 290 vierkante meter.

Typisch Dyson

Wat deze dweil echt een Dyson maakt, is de manier waarop het water aan de dweil wordt toegevoegd en weer wordt weggevoerd. Dyson wil de zaken nog weleens 'over-engineeren': misschien iets ingewikkelder maken dan strikt noodzakelijk, maar wij hebben er wel een zwak voor.

De WashG1 staat op de grond met twee rollers met microvezels die in tegengestelde richting naar elkaar draaien. Die rollers worden voortdurend en volgens Dyson 'nauwkeurig' voorzien van schoon water, en wel via 26 verschillende hydratatiepunten. Het idee van die twee borstels is dat je dan langer op een plek kan blijven staan, zodat hij grondiger wordt gedweild.

Alles wordt apart gehouden

Het vuil wordt vervolgens gescheiden van het vuile water. Dat vuile water komt in een aparte tank van 0,8 liter, waar dus al het vuil groter dan 0,5 millimeter uit is gefilterd. Dat vuil wordt in de kop van de machine opgevangen, zodat het verder niet meer door het apparaat stroomt. De binnenkant van de machine is volgens Dyson ontworpen zonder scherpe oppervlakken en spleten, zodat er zo min mogelijk vuil blijft hangen.

Je kan ondertussen zelf bepalen hoe nat je je vloer wil dweilen. En kom je een bijzonder hardnekkige vlek tegen, dan heeft het apparaat een boostknop, waarbij elke borstel tijdelijk zo nat mogelijk wordt gemaakt voor optimale verwijdering van opgedroogd vuil. Na elke schoonmaakbeurt worden de borstels schoongemaakt met de zelfreinigende modus.

De Dyson WashG1 is vanaf augustus te koop voor 699 euro.

Lees meer nieuws over Dyson en mis niets met onze nieuwe app.