Apple start 'in juni' met internationale verkoop Vision Pro, wanneer in Nederland?

©Apple

Apple start 'in juni' met internationale verkoop Vision Pro, wanneer in Nederland?
13 mei om 23:09
Laatste update: 13 mei om 23:19

De slimme Apple-bril Vision Pro zou vlak na het grote ontwikkelaarsevent WWDC medio juni voor het eerst ook buiten de VS verkrijgbaar zijn. Er is uitgelekt in welke landen de Apple-bril straks te koop is.

Apple heeft de afgelopen dagen trainingen over de Vision Pro gegeven aan internationale Apple Store-medewerkers, meldt Bloomberg. Zij moeten de headset in de Apple-winkels aan klanten demonstreren. Het gaat om honderden medewerkers uit Frankrijk, Duitsland, China, Zuid-Korea, Japan, Singapore en Australië. 

Die landen zijn volgens Bloomberg dan ook 'onder de eerste internationale markten' van de Vision Pro. Het is niet uitgesloten dat de bril later in nog meer landen verschijnt, maar voorlopig is niet bekend wanneer Nederland aan de beurt is.

Belangstelling fors gedaald

De Vision Pro werd op 2 februari in de VS op de markt gebracht en kost in het land 3499 dollar. Het aantal afspraken voor Vision Pro-demo's in de Amerikaanse Apple Stores is inmiddels fors gedaald, schrijft Bloomberg. Onlangs bevestigde Apple-ceo Tim Cook al dat de bril later dit jaar in China zou worden gelanceerd. 

Tijdens WWDC presenteert Apple ook visionOS 2, een grote update van het besturingssysteem van de Vision Pro. Zowel de verbeteringen in de software als de uitbreiding van de internationale verkoop moeten ontwikkelaars ertoe aanzetten om meer apps voor de headset te ontwikkelen. 

WWDC 2024 duurt van 10 juni tot 14 juni. Lees hier wat je kunt verwachten.

Lees ook hoe je als Nederlander aan de Vision Pro kunt komen. En bekijk onze Vision Pro-review.