Naar dit land komt de Apple Vision Pro later dit jaar

© Unsplash

Naar dit land komt de Apple Vision Pro later dit jaar
25 maart om 16:41

Apple-baas Tim Cook heeft voor het eerst een ander land genoemd waar de Apple Vision Pro later dit jaar verkocht zal worden, naast de Verenigde Staten.

De Apple Vision Pro zal ergens in 2024 in de Chinese winkels komen te liggen. Dat beloofde Cook bij een persconferentie tijdens het China Development Forum.

Hoewel Apple al eerder beloofde dat de Vision Pro later dit jaar naar andere landen komt, heeft het bedrijf nog niet eerder gezegd om welke landen het moest gaan. Dat China op de lijst van landen voor 2024 staat is ook wel logisch: het land heeft een bovengemiddeld grote groep potentiële klanten.

Gissen naar andere landen

Vermoedelijk zal Apple daarnaast mikken op andere Engelstalige landen zoals Canada en het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast is de ingebouwde software recent gelokaliseerd naar het Frans, Duits, Italiaans en Spaans, wat doet vermoeden dat de grootste Europese landen ook aan de beurt komen.

En Nederland? Reken er maar niet op dat we hier héél snel aan de beurt zijn. Ons land stond bij vorige producten laag op de prioriteitenlijst. Diensten zoals Apple Pay kregen wij zelfs als één van de laatste landen in Europa. Nog even geduld dus.

Apple-analist Ming-chi Kuo verwacht dat de bril naar andere landen komt voordat de jaarlijkse Apple-conferentie WWDC plaatsvindt. Dat geeft het bedrijf tussen nu en juni de tijd.

 Lees meer over de Apple Vision Pro en abonneer op onze nieuwsbrief.