© Innovation in Motion BV

Maker van gadget voor slimme gordijnen is failliet, kan je het nog gebruiken?

Maker van gadget voor slimme gordijnen is failliet, kan je het nog gebruiken?

15 mei - 21:58

De Nederlandse startup Innovation in Motion, dat de gadget Slide verkocht, is failliet verklaard. De Slide is een apparaat dat elk gordijn op afstand bedienbaar maakt. Wat betekent het faillissement voor klanten die een Slide in hun smart home hebben?

Kaj Beetstra, mede-oprichter van het bedrijf, deelde het nieuws over het faillissement in een nieuwsbrief. Innovation in Motion had een hoge schuldenberg opgebouwd bij de Belastingdienst en kon daardoor niet langer blijven draaien. Om die reden heeft het bedrijf de boeken inmiddels gesloten.

Niet meer via de cloud

Beetstra heeft uitgelegd wat er gaat gebeuren met de apparaten die gebruikers thuis hebben staan. Zij krijgen een update in hun Slide-app. Daarmee wordt het mogelijk om de Slides lokaal te bedienen via het wifi-netwerk. Tot nu toe gebeurde dat via een server van het bedrijf, maar die houdt nu op te bestaan.

Ook de integratie met veel smart home-apparaten blijft, zoals Homey, Home Assistant en Apple HomeKit. Google Home en IFTTT zullen niet meer compatibel zijn, omdat deze features een verbinding met de server vereisen.

Slimme gordijnen

Een Slide is een apparaat dat aan bijna elk normaal gordijn kan worden vastgemaakt. Daardoor worden ze op afstand bedienbaar met de app. Het apparaat kon gordijnen tot zes meter lang openen en ondersteunde spraakbediening via verschillende smart home-applicaties. Het apparaat kostte 299 euro.

Volg meer nieuws over smart home met onze vernieuwde Bright-app.