©Unsplash

Google maakt Smart Home slimmer en van je TV een Smart Hub

Google maakt Smart Home slimmer en van je TV een Smart Hub

16 mei om 09:10

Een slim huis, dat is handig, veilig, efficiënt en stiekem ook heel erg leuk. Google gaat het straks mogelijk maken de apparatuur voor je slimme huis vanaf je TV te besturen.

Er zijn heel veel verschillende aanbieders van apparatuur voor je slimme huis. Allemaal hebben ze een bepaalde toepassing en deze kun je samenbrengen in een hub. Daar zijn verschillende oplossingen voor en nu gaat Google er ook één aanbieden.

Google Home

Tijdens Google I/O heeft het team bekend gemaakt dat het Google Home gaat openstellen voor ontwikkelaars. Google Home is de app waarin je als gebruiker van Android al je slimme apparaten kunt koppelen en besturen.

Met Matter als basis is het door twee nieuwe API’s mogelijk voor externe ontwikkelaars toegang te krijgen tot Google Home. Niet alleen ontwikkelaars van Smart Home toepassingen krijgen toegang maar ook andere apps die niets met Smart Home te maken hebben kunnen zich aansluiten.

Daarmee kunnen er mooie dingen gemaakt worden omdat je verschillende acties aan elkaar kunt koppelen. Zo geven ze het voorbeeld van de verlichting bij de voordeur die automatisch aangaat wanneer de bezorger er bijna is. Of je start een workout via een fitness-app en de ventilator gaat automatisch aan voor de verkoeling. Merken zoals ADT, Wiz, Eve, Yale en Nanoleaf hebben al toegezegd aan te sluiten op het platform.

Google TV

Later dit jaar zal Google het mogelijk maken om je televisie te gebruiken als Smart Hub. Een aantal merken die Google TV draaien, onder andere LG, hebben toegang. Gebruik je de Chromecast with Google TV dan kun je binnenkort ook je huis bedienen vanaf je TV.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.