©Unsplash

Dit wordt de kleinste IKEA van Nederland

Dit wordt de kleinste IKEA van Nederland

16 mei - 11:10

Het is groot, blauw en geel. De kans is groot dat je dan direct denkt aan de IKEA. De grote warenhuizen zijn een bekend gezicht in Nederland en de rest van de wereld. Toch gaat bedrijf investeren in kleinere locaties.

Naast een opmerkelijk songfestival organiseren zijn de Zweden ook goed in grote meubelwarenhuizen. In Nederland staan 13 grote winkels van IKEA waar je altijd met meer uitkomt dan de bedoeling was. In september zal in Leeuwarden nummer 14 geopend worden, alleen zal deze winkel heel wat kleiner zijn.

IKEA Mini

In Leeuwarden zal het eerst Plan en Order Point geopend worden. Een winkel met een showroom en een selectie aan producten die gekocht worden. Een van de focuspunten van de deze locatie zal plannen en samenstellen van inrichtingen worden. In de winkel zal vakkundig personeel aanwezig zijn die bezoekers gaan helpen met bijvoorbeeld de inrichting van een keuken.

Het oppervlak van deze winkel zal zo een 650 m2 bedragen. Dat is flink kleiner dan de 25.000 m2 die de winkels nu hebben. Hierdoor kunnen deze Plan en Order Points in makkelijk bereikbare gebieden worden geopend zoals winkelcentra.

IKEA investeert zich blauw en geel

IKEA werkt nog steeds aan de ultieme klantervaring. Daarvoor gaat het bedrijf investeren in betere verzend- en bezordiensten omdat het thuisbezorgen van spullen steeds belangrijker wordt.

Daarnaast komt er ook een kompas functie waarmee je makkelijker door de winkels kunt navigeren. Als laatste worden er Pick Up Points geopend waar je ook na sluitingstijd je bestellingen kunt ophalen. Ik wacht nog op de eerste Zweedse balletjes drive thru.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.