© JerryRigEverything

Hoe makkelijk breek je de nieuwe iPad Pro doormidden?

Hoe makkelijk breek je de nieuwe iPad Pro doormidden?

16 mei om 22:37

In de veelbesproken Crush-reclamespot plette Apple apparaten onder een hydraulische pers. Toen de hydraulische pers weer geopend werd, lag daar de nieuwe iPad Pro. De dunste iPad ooit. Maar ook die tablet is met je eigen handen te breken, tonen meerdere nieuwe YouTube-video's. Toch blijkt de ultradunne iPad Pro opvallend stevig.

Op het bekende YouTube-kanaal JerrryRigEverything worden regelmatig nieuwe smartphones en tablets onderworpen aan een duurzaamheidstest. YouTuber Zack Nelson probeert zo te voorspellen of de apparaten lang meegaan of bij het eerste ongemak al kapot kunnen gaan. Naast het testen van het materiaal van het scherm en de 'burn test', waarin de YouTuber een vlam tegen het scherm houdt om te zien wat er gebeurt, is er ook altijd een buigtest. Hierin probeert Zack het apparaat met zijn handen te buigen en te breken.

iPad breekt bij de oplaadpoort

Waar bijna alle smartphones die buigtest tegenwoordig overleven, ligt dat voor iPads net iets anders. Toch bleek de nieuwe iPad Pro het beter te doen dan de vorige modellen. Over de lengte kreeg Zack de iPad niet doormidden gebroken, maar opvallend genoeg lukte dat over de breedte juist wel. De iPad brak namelijk bij de oplaadpoort doormidden.

Ook enkele andere YouTubers hebben deze afgelopen dagen vergelijkbare buigtests met de iPad Pro gedaan, met ongeveer vergelijkbare resultaten. De oplaadpoort lijkt het zwakste onderdeel van de nieuwe iPad Pro, maar over het algemeen houdt de nieuwe tablet beter stand dan alle voorgangers. Je kunt de iPad Pro dus gerust in je tas doen, al is een hoesje bij zo'n dure tablet wel aan te raden.

Kijk ook onze eerste indruk van de nieuwe iPads.

Lees meer nieuws over Apple en blijf op de hoogte met ons WhatsApp-kanaal.