Twitter is nu echt niet meer

©Twitter

Twitter is nu echt niet meer
19 mei om 20:57
Laatste update: 20 mei om 10:13

Twitter is definitief afgeserveerd als naam. Waar je eerder op X nog zag dat de link twitter.com was, is dat nu definitief x.com. Het domein is al sinds de jaren 90 in handen van Elon Musk.

Er werd nog even gedacht dat Musk het sociale medium misschien weer terug Twitter wilde noemen, maar nu lijkt Twitter officieel begraven. Het social medium dat in het eerste decennium van dit millennium werd opgericht was jarenlang in handen van Jack Dorsey, maar die deed het twee jaar geleden van de hand. Koper was Elon Musk, die het in april 2023 omdoopte tot X Corp, of kortweg X.

Van Twitter naar X

Er waren echter al die tijd nog steeds veel verwijzingen naar Twitter, zoals de hulppagina’s, maar ook de URL’s van posts. Dat is nu veranderd, waarmee we afscheid hebben genomen van Twitter: X is nu gewoon op x.com te vinden. Het hangt van je browser af of de verandering al helemaal is doorgevoerd en of URL’s die ooit naar Twitter gingen nu echt naar X.com gaan. Dat zal echter waarschijnlijk vanzelf worden gestroomlijnd. 

Het is de vraag of Elon Musk ook meer gaat doen met X, in de zin van de alles-app die hij uiteindelijk wil creëren. Hij wil dat het gaat lijken op het Chinese WeChat, dat vergelijkbaar is met hoe wij WhatsApp gebruiken, maar dan nog veel uitgebreider. In WeChat kun je social media, websurfen en betalingen allemaal op één plek doen. De app van Tencent is al sinds 2011 uit en vooral in Azië enorm groot. Om echter zo groot te worden zal Musk met zijn team flink aan de slag moeten. WeChat heeft 1,34 miljard gebruikers, versus 550 miljoen X-gebruikers.

Meer over sociale media of abonneer je op onze nieuwsbrief.