©Tesla

Je kunt in een nieuwe Tesla mogelijk geen Steam-games meer spelen

Je kunt in een nieuwe Tesla mogelijk geen Steam-games meer spelen

19 mei om 22:30

Tesla heeft tegen een klant die een nieuwe Model X kocht gezegd dat de bolide niet komt met ondersteuning voor Steam-games. Dat is opmerkelijk, want diverse andere Tesla’s bieden dit wel aan. De optie om games te spelen is beschikbaar in de parkeerstand van vele elektrische auto’s van het merk.

Maar straks mogelijk bij steeds minder bolides, want de nieuwere Model X heeft deze ondersteuning blijkbaar niet meer. Op Reddit zegt een gebruiker dat de long-range variant van de SUV geen Steam meer kan draaien. Tesla schrijft in een bericht dat het verschillende veranderingen toebrengt aan de Model X: “Je Model X bevat geen ultrasonische sensoren en leunt in plaats daarvan volledig op camerazicht om de diepte te meten, actieve veiligheidsmogelijkheden te bieden en Autopilot en Full-Self Driving mogelijk te maken.” 

Update van de gamecomputer

Daarna schrijft het: “Tesla update de gamecomputer in je Model X en je voertuig is niet langer in staat om Steam-games te spelen. Alle andere entertainment- en appfunctionaliteiten blijven gewoon werken zoals gewoonlijk.”

Het is op dit moment niet duidelijk of dit op den duur ook zal gelden voor andere Tesla’s, maar het begint er zo langzamerhand wel op te lijken dat Tesla en Steam geen geweldig huwelijk meer hebben. De Cybertruck heeft bijvoorbeeld ook geen Steam-ondersteuning. 

AMD Ryzen-processoren

Ook heeft Tesla niet gezegd wanneer de Model Y en Model 3 Steam-mogelijkheden krijgen, terwijl er wel AMD Ryzen-processoren in de nieuwere modellen zitten. Daarnaast verwijdert Tesla nog wel eens wat spellen van zijn platform, zoals Sonic the Hedgehog, waardoor het erop lijkt dat Tesla zich mogelijk meer wil distantiëren van games.

Het hoeft niet per se met het spelen van games te maken te hebben: het kan ook liggen aan de huidige situatie bij Tesla, waar momenteel veel ontslagrondes plaatsvinden en er bovendien een robotaxi in de maak is, waardoor de focus wellicht wordt verlegd van spellen.

Lees meer over elektrische auto's en blijf op de hoogte met onze nieuwe app.