©Unsplash

WhatsApp krijgt een nieuwe AI-functie voor verlegen mensen

WhatsApp krijgt een nieuwe AI-functie voor verlegen mensen

23 mei om 12:13

WhatsApp krijgt een nieuwe functie, en dan is de kans inmiddels 50 procent dat het iets met AI te maken heeft. Dit keer is het raak: je kan binnenkort je profielfoto in WhatsApp zelf voor AI laten genereren.

Hoewel je telefoon een prima selfiecamera heeft voor een profielfoto op WhatsApp en we al omkomen in de plaatjes-generatoren, komt WhatsApp toch met een ingebouwde functie. Binnenkort kun je binnen WhatsApp een profielfoto laten generen op basis van een tekst-prompt. Dat meldt WABetaInfo, dat bèta's van WhatsApp uitpluist op zoek naar nieuwe functies.

Lekker privé

Nou kun je denken: wat heb ik daar aan, ik gebruik liever gewoon een foto van mezelf. Nou, het zou toch handig kunnen zijn in combinatie met de eerder opgedoken functie voor twee profielfoto's. Daarbij gebruik je voor je vrienden en familie een echte foto, en laat je de AI-bot van WhatsApp een afbeelding voor buitenstaanders genereren.

Het is nog niet bekend wanneer de functie in de live-versie van WhatsApp wordt uitgerold. Eerder kwam WhatsApp ook al met de mogelijkheid om zelf stickers te maken met een tekst-prompt.

Meer WhatsApp en mis niets met onze Bright-app.