© Freepik

Deze nieuwe optie van WhatsApp is handig als je veel ongelezen berichten hebt

Deze nieuwe optie van WhatsApp is handig als je veel ongelezen berichten hebt

22 mei om 00:42

Het aantal ongelezen berichten op WhatsApp kan een bron van ergernis zijn, vooral als een deel ervan oude berichten zijn. WhatsApp komt met een nieuwe optie om dat op te lossen.

WhatsApp gaat je binnenkort meer mogelijkheden geven om de notificaties van de app te beheren. In een nieuwe testversie van WhatsApp voor Android zijn nieuwe instellingen rond meldingen opgedoken. Dat ontdekte WABetaInfo in de nieuwste WhatsApp-bèta. Met een nieuwe optie kun je het aantal ongelezen berichten automatisch laten wissen elke keer nadat je WhatsApp hebt geopend. Dat voorkomt dat je op zoek gaat naar oude ongelezen berichten om dat getal maar weg te krijgen.

Elke keer beginnen met schone lei

De nieuwe functie is volgens WABetaInfo bedoeld om de wirwar aan ongelezen berichten te verminderen. Telkens als je WhatsApp opent, begin je dan weer met een schone lei.

Als je deze optie straks inschakelt, kun je je focussen op de echte nieuwe en belangrijke berichten, in plaats van dat je een achterstand aan ongelezen, vaak verouderde berichten gaat inhalen. "Dit voorkomt dat oudere, minder relevante berichten nieuwe meldingen overschaduwen." De functie zal bijvoorbeeld nuttig zijn voor gebruikers die dagelijks veel berichten krijgen van groepschats. Wanneer de nieuwe optie wordt uitgerold, is nog niet bekend.

Daarnaast werkt WhatsApp aan een andere wijziging rond meldingen. Dat gaat over het beheren van de reactiemeldingen op je Status-updates. Je kunt dan instellen dat je bij de reacties op je status geen notificaties meer ontvangt.

Chatfilters

WhatsApp is de afgelopen dagen ook begonnen met de uitrol van de nieuwe chatfilters naar alle gebruikers. Met die filters kun je makkelijker berichten in je inbox sorteren. Er zijn voorlopig drie filters bovenaan in je inbox: Alles, Ongelezen en Groepen.

Lees meer nieuws over WhatsApp en blijf op de hoogte met ons eigen WhatsApp-kanaal.