©Google

Je smartphone altijd weer terugvinden: Find My Device start uitrol in Nederland

Je smartphone altijd weer terugvinden: Find My Device start uitrol in Nederland

23 mei om 14:43

Je apparaat altijd weer terugvinden, soms zelfs als die uit staat. Dat is het idee achter Find My Device van Google, dat begint uit te rollen in Nederland en België.

Het Find My Device-netwerk gebruikt Android-toestellen en andere apparaten, om via bluetooth jouw verloren apparaat terug te vinden. Dat is vergelijkbaar met hoe je Apple apparaten opspoort en hoe bluetooth-trackers werken.

Het nieuwe netwerk werd na enige vertraging afgelopen april in de Verenigde Staten en Canada uitgerold. De eerste gebruikers in Nederland en België krijgen nu een e-mail dat de functie hier ook beschikbaar is, meldt website Tweakers.

Omdat bluetooth wordt gebruikt, werkt de functie dus ook als je toestel offline is. Enkel voor een beperkt aantal Android-smartphones, zoals de Pixel 8, geldt dat het toestel zelfs terug te vinden is als die helemaal uit staat.

Privacy

De functie werkt niet alleen alleen voor je smartphone, maar ook om bijvoorbeeld een smartwatch, koptelefoon, oordopjes of sleutelbos met bluetooth-tracker terug te vinden. Mits deze apparaten de functie ondersteunen. Daarvoor moet op de verpaking 'Works with Android' staan.

Hoewel voor de functie apparaten in de omgeving worden gebruikt, ziet alleen de gebruiker de locatie van hun verloren apparaat. Google zegt de locatie zelf ook niet te kunnen zien.

Lees meer over Google, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.