Google Foto's gaat je video's automatisch spectaculairder maken

©Unsplash

Google Foto's gaat je video's automatisch spectaculairder maken

Google Foto’s is de standaard app om foto’s in te bekijken en te bewaren op Android, maar wordt ook veel gebruikt op iOS. Deze app krijgt binnen kort een leuke toevoeging op het gebied van video.

Bij de lancering van Google Foto’s in 2015 was men razend enthousiast. De mogelijkheden die die app toen al bood waren revolutionair. De dienst kwam voort uit het legendarische sociale netwerk Google+ en kwam in de plaats van Picasa.

Google Foto’s is erg goed in het zoeken en vinden van foto’s. Zo kun je bijvoorbeeld op locatie zoeken maar ook op persoon. In de app kun je namen hangen aan gezichten zodat je snel foto’s kan verzamelen van een persoon. Daarnaast zijn de herinneringen en de slideshows die de app genereert ook erg leuk.

Cinematic Moment

In de code van de meest recente release van Google Foto’s zijn aanwijzingen gevonden voor een nieuwe functie. Met Cinematic Moment zal de app video’s gaan voorzien van een effect.  De software zal in een video een moment opzoeken en daar een slow motion effect toepassen. 

Als gebruiker kun je vooralsnog niet zelf het effect toepassen. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat in de toekomst er een update zal komen waarbij dat wel kan. Vooralsnog is deze functie alleen ontdekt in de code en nog niet live of aangekondigd.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.