© Unsplash

Deze nieuwe functie van Gmail kan je tijd besparen

Deze nieuwe functie van Gmail kan je tijd besparen

24 mei om 21:02
Laatste update: 24 mei om 21:02

In code van de app van Gmail voor Android is een interessante nieuwe functie opgedoken. Google lijkt binnenkort ondersteuning voor zijn AI-chatbot Gemini toe te voegen aan de app van de e-maildienst. 

In het installatiebestand van de Android-app van Gmail staat dat er een knop komt waarmee je de AI-chatbot Google Gemini vanuit Gmail kan bereiken. AndroidAuthority heeft de knop zelfs al werkend gekregen, ook al is het eigenlijk nog niet de bedoeling dat deze functie voor het publiek beschikbaar is. Met deze AI-assistent hoef je lange e-mails niet meer zelf te lezen, maar kan je om een samenvatting vragen.

Meer handige functies

Bovendien kan je met AI een antwoord genereren op de mail, mocht je geen zin of tijd hebben om dat zelf te doen. Zelfs een antwoord in de stijl van Shakespeare is mogelijk. Natuurlijk kun je ook nog andere vragen stellen over wat er precies in de mail staat.

De webversie van Gmail heeft al een soortgelijke Gemini-knop, maar deze werkt momenteel alleen voor gebruikers van de zakelijke dienst Google Workspace. Mogelijk werkt de functie in de Gmail-app uiteindelijk wel voor iedereen. 

Voorzichtigheid geboden

Het is wel de vraag of je wil dat je mails nog een keer door alle servers van Google gaan zodat AI je kan vertellen waar het bericht over gaat. Ook is het misschien niet verstandig om belangrijke e-mails niet zelf te lezen, maar alleen te laten samenvatten door een AI-model dat an de lopende band foute informatie geeft.

Over Google gesproken: wil je de 'oude' zoekmachine zonder poespas en reclames terug, lees dan hier onze tip.

Lees meer over AI en volg het tech-nieuws met onze nieuwe app voor iOS en Android.