Bedrijf maakt Cybertruck-tent voor doomsday preppers

©Mission Darkness

Bedrijf maakt Cybertruck-tent voor doomsday preppers
26 mei om 18:00

In een wereld waarin meerdere landen in oorlog zijn met elkaar en de natuur af en toe ook hard toeslaat met overstromingen en bosbranden wil je zorgen dat je veilig blijft. Een bedrijf heeft nu speciaal voor mensen met een Tesla Cybertruck een speciale tent gemaakt die de bolide moet beschermen tegen EMP-aanvallen.

Dit zijn aanvallen met een elektromagnetische puls die de infrastructuur kunnen stilleggen, zoals het elektriciteitsnetwerk of communicatiemiddelen. Om te zorgen dat de Cybertruck tegen dit soort aanvallen is beschermd heeft een bedrijf genaamd Mission Darkness nu een Cybercylent Faraday Tent ontwikkeld. Hiermee is je Cybertruck (maar ook een andere auto) veilig voor EMP-aanvallen. Of voor bijvoorbeeld invloed van de ruimte, zoals we hebben gezien bij de zonnestormen en hoe de agrarische sector hierdoor problemen ondervond.

Mission Darkness

Mission Darkness bestaat sinds 2015 en het maakt onder andere technologie voor de overheid. Nu dus ook een militair gecertificeerde tent voor je auto. Het noemt het de ‘Doomsday-cover voor het ultieme Doomsday-voertuig’, waarmee het doelt op de stevige Cybertruck. De tent is gemaakt van speciaal materiaal en een extra stevige bouwtechniek die bepaalde elektromagnetische velden volledig blokkeert. Hiervoor gebruikt het TitanRF Faraday-stof dat is gemaakt met metalen vezels. Het kan enorm goed geleiden en hierdoor een elektromagnetisch schild maken.

Wat er gebeurt wanneer een EMP raakt is dat de stof de elektrische lading via de buitenkant van de tent zodanig herverdeeld dat de elektromagnetische velden binnenin worden tenietgedaan. De barrière die wordt gecreëerd voorkomt dat de golven je interieur binnenkomen. Je kunt dus bijvoorbeeld je smartphone dan beter ook in de auto leggen, zodat deze beschermd is voor de aanval. De tent blokkeert een grote verscheidenheid aan RF-signalen, zoals wifi, Bluetooth, 5G, GPS, RFID, NFC en radiosignalen tot 40 GHz. 

Tent voor de Cybertruck

De tent kan dus ook gebruikt worden voor andere auto’s, hoe deze ook worden aangedreven, maar de Cybertruck is een ideaal voorbeeld omdat het op zich al een soort pantservoertuig is. Of op zijn minst een vehikel dat gemaakt is voor de doemsdag: met zijn zonnepanelen en 220 Volt-stopcontacten. Mensen die een Cybercylent kopen moeten wel rekening houden met wat installeertijd: het kost een half uur om de tent op te zetten. Ook heb je er wel wat geld voor nodig: 14.035,95 euro maar liefst.

Lees meer over elektrische auto's en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.