YouTube Music krijgt Shazam maar dan voor neuriën

©Unsplash

YouTube Music krijgt Shazam maar dan voor neuriën

Het is een universeel gebeuren: je zoekt een bepaald nummer maar je weet de titel en de uitvoerende artiest niet. Je kan het wel neuriën, waarna iedereen mag raden wat het is. Dat wordt een stuk makkelijker.

Ken je dat ene nummer zo van na-na-na-nanaa-nanananan-na’. Boven de hoofden van je vrienden verschijnen grote vraagtekens, want niemand weet waar je het over hebt. YouTube Music wel!

Neuriën

Muziek is vaak iets op de achtergrond. Dan herken je de melodie maar je bent niet gefocussed op de tekst. Wanneer je dat ene leuke nummer wil opzoeken omdat het al de hele dag in je hoofd zit kun je het alleen maar neuriën.

YouTube Music ontvangt momenteel een update die je helpt om dat ene nummer te vinden, zelfs wanneer je de titel, artiest en de tekst niet weet. Straks verschijnt er in het zoekmenu een geluidsgolf symbool die je kunt aantikken. Je krijgt dan de gelegenheid om het nummer te neurieen waarna de app voor je gaat zoeken.

De bron van dit artikel schrijft dat deze functionaliteit razendsnel werkt. Het heeft het bijna altijd bij het rechte eind, al zitten er wel missers tussen. Dus het zou kunnen dat het nummer van Frans Bauer dat je zoekt als Noorse deathmetal terugkomt.

Google Assistent

Google Assistent heeft ook een dergelijke functie waarmee je onder andere muziek op de achtergrond kon ontdekken. Shazam deed en doet dit nog steeds sneller. De update voor YouTube Music zou Shazam wel op gebied van snelheid het nakijken geven.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.