Deze nieuwe functie van Gmail drukt onbelangrijke e-mails verder weg

© Unsplash

Deze nieuwe functie van Gmail drukt onbelangrijke e-mails verder weg

Gebruik je Gmail op Android of iOS? Dan komen minder belangrijke e-mails zoals bevestigingen straks binnen in een nieuwe inbox-categorie.

Google rolt namelijk een vernieuwde versie uit van de inbox-categorie genaamd “updates”, waardoor je in je primaire mailbox op je Android- of Apple-smartphone alleen de belangrijkste e-mails te zien krijgt. Net als “updates” bestaan andere speciale labels en categorieën voor bijvoorbeeld sociale media en reclame al langer op Gmail. Het vernieuwde label moet er echter voor zorgen dat je echt alleen de belangrijkste e-mails als eerste in je inbox ziet.

Gmail herkent straks e-mails die je automatisch ontvangt, maar minder prioriteit hebben zoals bestelbevestigingen van een webshop. Denk aan bevestigingen voor een account dat je ergens hebt aangemaakt. Die e-mails komen nu nog binnen in de sectie “primair”, maar komen straks binnen onder het label “updates”. Google heeft de nieuwe functie al een tijdje uitgeprobeerd en goede feedback ontvangen van gebruikers.

Gebruik is optioneel

Wanneer de functie beschikbaar is, krijg je een banner te zien in de Primary-inbox. Daarop valt te lezen dat de sectie onderdeel uitmaakt van je inbox, maar uiteraard heb je ook de mogelijkheid om hem uit te zetten. Dat doe je door naar instellingen te gaan, je e-mail-account te selecteren en vervolgens je labels aan te passen. Op het moment van schrijven is de update nog niet beschikbaar in Nederland.

Recent doken er ook al hints van een andere nieuwe functie op in Gmail. In de code van de Android-app van Gmail wordt namelijk melding gemaakt van een functie waarmee je de AI-chatbot Google Gemini vanuit Gmail kan bereiken.

Kijk hier voor meer Google en mis niets met onze Bright-app.