Apple TV krijgt eindelijk een Android app

Apple TV krijgt eindelijk een Android app

Wanneer je een dienst of product verkoopt, dan wil je heel veel gebruikers hebben. Daarom moet je zorgen dat je iedereen jouw product of dienst zo goed mogelijk kan gebruiken. Wat betreft Apple TV had Tim Cook daar niet zo veel haast mee.

Naast Netflix, Disney+ en HBO is Apple TV ook een serieuze streamingdienst. Met originals als Ted Lasso, Severance en The Morning Show trekt het ook gebruikers die geen gebruik maken van het ecosysteem van Apple.

Android

Tot nu toe kon je als Android gebruiker alleen de content van Apple TV bekijken via de browser. Deze PWA (Progressive Webapp) is ontzettend eenvoudig en heeft weinig extra functionaliteiten.

Bloomberg heeft ontdekt Apple een aantal vacatures heeft voor Android Developers. Men zoekt ontwikkelaars die gaan werken aan een app die door miljoenen gebruikt wordt om TV en sport te kijken, Apple TV dus.

Een eigen app voor Android zal de ervaring met Apple TV op dit platform significant verbeteren. Ook kun je dan nieuwe functionaliteiten verwachten als notificaties van nieuwe series of afleveringen, offline kijken met downloads en picture-in-picture, Het is onbekend of men al aan het ontwikkelen is of dat het project nog moet starten.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.