©Wondertiktok

Deze man wil TikTok kopen door middel van crowdfunding

Deze man wil TikTok kopen door middel van crowdfunding

30 mei om 14:50
Laatste update: 31 mei om 11:07

TikTok heeft het niet makkelijk op Amerikaans grondgebied, Het heeft een keuze gekregen van rechterlijke macht in de VS. Of je verkoopt de app aan een Amerikaans bedrijf of je vertrekt uit het land.

Het gaat absoluut niet gebeuren dat Bytedance zijn meest succesvolle app gaat verkopen om actief te blijven in de VS. Daarvoor is het algoritme te veel waard, is het bedrijf teveel gesteld op zijn autonomie en verkopen is schuld bekennen. Toch zijn er welgestelde mensen die toch een poging willen doen om de app te behouden voor de Amerikanen.

Crowdfunding

Kevin O’Leary vergaarde zijn fortuin met de verkoop van softwarebedrijven. Zijn bekendheid kreeg hij omdat hij een van de gezichten is van Shark Tank. Hij heeft op Instagram aangekondigd dat hij een poging wil ondernemen om TikTok te kopen. 

O’Leary wil dat doen door middel van een crowdfunding campagne waarbij iedereen die aan de regels voldoet aan mee kan doen. De website voor deze crowdfunding is al live en iedereen kan daar een reservering maken.

Bovenaan loopt een teller af naar nul. Deze laat zien hoeveel tijd er nog is voordat TikTok zijn deuren moet sluiten. Aan deze poging om het platform te kopen is niets onbaatzuchtigs te ontdekken. het gaat allemaal om geld. TikTok heeft 1 miljard maandelijkse gebruikers en de app zet 16 miljard om in de VS per jaar. 

Niet verkopen

Vooralsnog lijkt het meer een publiciteitsstunt van deze man. Bytedance heeft herhaaldelijk aangegeven een verkoop niet te overwegen. Daarnaast zou O’Leary een startbod willen neerleggen van 20 miljard, en dat is veel te weinig. Eerdere schattingen denken dat het platform toch minimaal 100 miljard moet opleveren.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.