Stomme foutjes eindelijk te verbeteren in Google Berichten

© Unsplash

Stomme foutjes eindelijk te verbeteren in Google Berichten

Hoewel de meeste Nederlanders alleen WhatsApp gebruiken, is er op Android-smartphones nog een app voorgeïnstalleerd om berichten mee te versturen: Google Berichten. Deze app heeft functies die vergelijkbaar zijn met WhatsApp, maar miste nog een belangrijke optie.

WhatsApp en iMessage hebben namelijk al een tijdje de mogelijkheid om berichten te bewerken. In de Google Berichten-app ontbrak deze mogelijkheid, maar na een update wordt het ook mogelijk. Google gebruikt hiervoor de opvolger van SMS, die RCS heet. Daarmee kan je net als in WhatsApp via je internetverbinding niet alleen tekst, maar ook foto’s en video’s versturen.

Meer functies

De Android feature drop bevat naast deze nieuwe functie ook nog enkele andere kleine updates. Zo kan je voortaan met één klik en zonder een wachtwoord in te voeren je Chromebook of tablet met de hotspot van je Android-smartphone verbinden. Ook is er een nieuwe widget voor Android en WearOS, waarmee je je vaakst gebruikte smart home-apparaten kan bedienen.

Ten slotte worden de digitale sleutels van meer automodellen ondersteund en zijn er stickercombinaties toegevoegd aan Emoji Kitchen, waarmee je zelf Emoji’s kan combineren. De meeste updates zullen halverwege juni naar Android-apparaten komen.

Lees meer over Android en abonneer je op onze nieuwsbrief.