PS5-mascotte Astro krijgt eindelijk de grote game die 'ie verdient

©Team Asobi

PS5-mascotte Astro krijgt eindelijk de grote game die 'ie verdient
31 mei om 12:01

Elke PlayStation 5 wordt geleverd met de game Astro's Playroom: een soort speelbare handleiding voor de Dual Sense-controller. De korte game smaakt al jaren naar meer, en dat krijgen we in september met Astro Bot.

Astro's Playroom is eigenlijk al de tweede game met Astro in de hoofdrol, na Astro Bot Rescue Mission voor de eerste PlayStation VR. En hoewel minder mensen die VR-game hebben gespeeld, werd ook die zeer positief ontvangen. Met Astro's Playroom liet ontwikkelaar Team Asobi zien wat ze in huis hebben, want de game is vier jaar later nog steeds een voordeel voor hoe soepel, gedetailleerd en kleurrijk PS5-games eruit kunnen zien, en hoe vlot en creatief ze kunnen spelen.

Nu krijgen we dus eindelijk meer van dat recept, met Astro Bot. De game verschijnt op 6 september voor de PS5 en de game belooft 50 spelwerelden en wel 80 levels. De trailer toont in ieder geval een flinke diversiteit aan levels, met gouwe ouwe platform-thema's als een lava-wereld, een ijs-wereld, een woestijn, een oceaan met piratenschepen en nog veel meer.

Hommage aan andere PS-games

Net als zijn kleine voorganger zit ook Astro Bot vol met hommages aan andere bekende PlayStation-games. Robotje Astro kan veranderen in bekende personages als Kratos uit God of War, Aloy uit Horizon en Nathan Drake uit Uncharted. En zo te zien is er zelfs een level dat je speelt als een PlayStation 5 met straalmotoren, want waarom niet.

Er zijn nu ruim 70 nieuwe vijanden, veel meer enorme eindbazen en gewoon meer Astro. Het is nog niet bekend wat de game gaat kosten: dat blijkt op 7 juni als de pre-orders starten. Wel is duidelijk dat Astro Bot ook fysiek zal verschijnen, op een schijfje.

Meer PlayStation 5 en mis niets met onze Bright-app.