Minecraft is 15 jaar en viert het met een LEGO-set voor volwassenen

©LEGO

Minecraft is 15 jaar en viert het met een LEGO-set voor volwassenen
2 juni om 18:00

Minecraft is jarig. Dit jaar bestaat het spel 15 jaar en het ging al 300 miljoen (!) keer over de toonbank. Er is in het spel een virtueel museum te bezoeken dat bij het jubileumjaar stilstaat, je kunt Minecraft nu voor een prikkie kopen en er komt een bijzondere LEGO-set uit. De LEGO-set heet The Crafting Table en is gemaakt voor volwassenen.

Dat is vooral omdat het niet zozeer een set is om een verhaal mee te spelen. Het is een kijkset, die wordt gebouwd in een soort halve kubus vol heel kleine blokjes die verrassend veel detail aan het bouwwerk toevoegen. Zo zien we een varkentje, verschillende personages en bomen, bloemen en huisjes. Leuk detail: de personages heten geen minifigures, want dat zijn het niet, het zijn microfigures. Je kunt de kubus ook dicht maken als je dat wil: dan is het gewoon een toffe Minecraft-kist van de populaire Deense blokjes.

LEGO-set The Crafting Table

Toch kun je wel variëren met de set. Er zijn namelijk 12 verschillende Minecraft-biomen ontwikkeld die je kunt bouwen, waardoor je er allerlei verschillende opstellingen mee kunt maken. 21265 The Crafting Table is een klein knikje naar de Minecraft Micro World-set, wat de eerste LEGO-set van de game is. Die kwam overigens niet vanuit LEGO zelf, maar werd via LEGO Ideas aangedragen en bleek een groot succes. Hierna volgden er meer Minecraft-sets, al waren die wel toegespitst op kinderen. 

Sowieso is Minecraft in combinatie met LEGO een logische combi: Minecraft wordt vaak omschreven als een virtuele versie van het bouwen met de plastic steentjes. Alleen is het wat meer vierkant en iets minder rechthoekig. De zandbak-game Minecraft werd in 2009 door de Zweed Markus ‘Notch’ Persson ontwikkeld in de programmeertaal Java, en werd in 2014 gekocht door Microsoft voor een bedrag van 1,9 miljard euro.

Minecraft 15 jaar

Het spel wordt nog steeds ontzettend veel gespeeld en LEGO blijft er ook maar sets van maken. Deze The Crafting Table, die is gemaakt voor 18+’ers, bestaat uit 1.195 steentjes en verschijnt op 1 augustus. Volgens Jay’s Brick Blog kost deze verzamelaarsset 89,99 euro. 

Lees meer over LEGO.