© Lego

Lego lanceert eerste Legend of Zelda-set – twee voor de prijs van één

Lego lanceert eerste Legend of Zelda-set – twee voor de prijs van één

28 mei om 19:50

Lego heeft zijn allereerste set aangekondigd die gebaseerd is op de gamereeks ‘The Legend of Zelda’. De set telt 2.500 steentjes en kan vanaf vandaag vooruitbesteld worden.

De ‘Great Deku Tree’ bestaat eigenlijk uit twee sets in één. Bouw je hem op de ene manier, dan krijg je de gelijknamige boom uit het begin van ‘The Legend of Zelda: Ocarina of Time’. Bouw je hem op de andere manier, dan creëer je de oudere versie van de iconische boom zoals die te zien is in ‘The Legend of Zelda: Breath of the Wild’.

Beide versies zitten tjokvol verwijzingen naar de games. Bij de ‘jongere’ boom vind je bijvoorbeeld een replica van de boomhut van Link, de protagonist van het spel, in Kokiri Forest. Daar vind je ook Navi terug, de kleine fee die in het spel als gids fungeert. Ook bevat de set een deel dat is geïnspireerd door de eerste kerker van Ocarina of Time.

Vanaf 1 september geleverd

De ‘oude’ versie van de Great Deku Tree bevat onder andere enkele Koroks, een ras van kleine, houten wezens die bladmaskers dragen, inclusief het karakter Hestu. Daarnaast is het iconische Master Sword te vinden, en kunnen de wenkbrauwen en mond van de boom geposeerd worden.

Bij de set krijg je ook vier minifiguurtjes, een jonge en een oudere versie van Link uit Ocarina of Time, en Link en Zelda uit Breath of the Wild. In totaal bevat de set 2.500 bouwstenen. Hoewel je de set sinds vandaag vooruit kan bestellen, wordt die pas vanaf 1 september geleverd. De adviesprijs bedraagt 299,99 euro.

Lees meer over Lego, of blijf op de hoogte met de Bright Nieuwsbrief.