©ASUS

ASUS maakt ROG Ally X officieel met dubbel zo grote accu

ASUS maakt ROG Ally X officieel met dubbel zo grote accu

2 juni om 13:34

ROG Ally X is na veel lekken officieel. ASUS heeft de Windows 11-handheld deze zondag aangekondigd. Het apparaat heeft een dubbel zo grote batterij als zijn voorganger en komt bovendien met een flinke upgrade in geheugen.

ROG Ally X is de opvolger van de ROG Ally, een handheld die is gemaakt om Windows-spellen op te spelen. De processor is hetzelfde als in zijn voorganger (een AMD Ryzen Z1 Extreme). Het 7 inch-scherm is 1920x1080 en kan verversen op 120 Hertz. De helderheid is 500 nits. Het gewicht is 678 gram.

ASUS Rog Ally X

De handheld heeft een betere luchtcirculatie, waardoor het apparaat koeler blijft, wat de prestaties ten goede moet komen. Verder is de besturing nog wel hetzelfde, maar de joysticks zijn verbeterd waardoor ze lekkerder moeten voelen onder je duimen. De handheld heeft 1 TB opslaggeheugen, dat bovendien uitbreidbaar is door een aanpassing op het moederbord. Het is te hopen dat deze handheld SD-kaartjes niet opeet, zoals zijn voorganger wel kan doen. Qua werkgeheugen kun je rekenen op 24 GB. De batterij is dubbel zo groot en komt uit op 80 Wh. 

In onze review van de voorganger, ASUS ROG Ally, viel het op dat de batterijduur te wensen overliet, naast dat het ook een vrij duur apparaat is vergeleken bij concurrent Steam Deck. Nu de accu flink is verbeterd is de X een betere optie, maar de prijs is nog steeds aanzienlijk hoger van die van Steam Deck: de lcd-versie zit rond de 400 euro, terwijl de oledvariant rond 600 euro is. De 1 TB-versie, die het beste vergelijkbaar is met de ROG Ally X, kost 679 euro en is daarmee aanzienlijk goedkoper dan de Rog Ally X, die deze zomer uitkomt in Nederland en België voor een adviesprijs van 899 euro. 

Volg ook het Bright YouTube-kanaal.