Gamehandheld Asus ROG Ally maakt SD-kaartjes stuk

Gamehandheld Asus ROG Ally maakt SD-kaartjes stuk

20 april - 14:00 Laatste update: 22 april - 09:36

De gamehandheld Asus ROG Ally heeft een ongemakkelijk probleem: het apparaat eet SD-kaartjes op. Je kunt het kaartje nog wel verwijderen, maar het werkt waarschijnlijk niet meer. Reden voor Asus om in de Verenigde Staten de garantie zelfs te verlengen.

Er is een probleem met de kaartlezer van het game-apparaat. De kaartlezer van Asus ROG Ally blijkt vooral als je het apparaat fanatiek gebruikt enorm heet te worden. Zo heet dat MicroSD-kaartjes er niet ongeschonden uitkomen. Mocht je dus besluiten om de interne 512 GB opslag uit te breiden, dan kun je er niet vanuit gaan dat dit geheugen goed blijft werken. Vooral als je high end-spellen in de Turbo-modus speelt zou de lucht zo heet worden, dat SD-kaartjes ermee stoppen en nooit meer kunnen worden gebruikt. 

Asus ROG Ally

Asus heeft er wel een update uitgebracht om de minimumsnelheden van de ventilatoren te verhogen en oververhitting te voorkomen, maar je loopt nog steeds kans dat je SD-kaartje onherstelbare schade oploopt. Het lijkt erop dat Asus het probleem niet kan verhelpen: in ieder geval niet op korte termijn. In de Verenigde Staten heeft Asus daarom besloten om de garantie op het apparaat te verlengen. Daarnaast kun je kapotgemaakte SD-kaartjes naar Asus opsturen en dan kun je je geld daarvoor terugkrijgen. De reden dat het alleen in de Verenigde Staten het geval is, dat komt waarschijnlijk doordat de standaard garantie daar één jaar is, terwijl dat in Europa twee jaar is. In de VS is het nu ook twee jaar.

Asus ROG Ally is een handheld-spelcomputer met een 1080p-scherm van 7 inch. Binnenin zit een RDNA 3-igpu en een AMD Zen 4-processor. Het is aan te raden om het apparaat dus niet teveel te overvragen wanneer je een SD-kaartje gebruikt. Mocht je toch tegen problemen aanlopen, dan raadt Asus aan om met de Nederlandse Asus contact op te nemen. 

Meer nieuws over gaming.