©Weta Workshop

Netflix krijgt sloot nieuwe mobiele games, van Hobbit-spel tot Emily in Paris

Netflix krijgt sloot nieuwe mobiele games, van Hobbit-spel tot Emily in Paris

4 juni om 19:59

Netflix-abonnees krijgen sinds een aantal jaar gratis een groeiend aanbod mobiele games bij hun abonnement. Dat wordt weer uitgebreid, met onder meer de langverwachte Hobbit-game Tales of the Shire en een aantal game-versies van bekende Netflix-series, zoals Emily in Paris en Too Hot To Handle.

We noemden Netflix in Bright Stuff al als goeie plek voor gratis games zonder reclame en betalingen. Elke Netflix-abonnee kan de games zonder bijbetalen spelen op Android en iOS, en dat is wel zo lekker. Het aanbod groeit de komende tijd, en daar zitten weer een aantal boeiende bestaande en gloednieuwe titels tussen.

Zo kijken Lord of the Rings-fans al een aantal maanden uit naar Tales of the Shire, een game in de geest van Animal Crossing. Als speler bestuur je een Hobbit in het dorpje Bywater in The Shire, waar onder meer de bekende Green Dragon staat waar Merry en Pippin over zingen. Je kan in de game je eigen hobbit-hol knus inrichten en je zal je vooral bekommeren over de rustgevende niksigheden waar hobbits graag mee bezig zijn: groente verbouwen, feestjes plannen en elkaar cadeaus geven bijvoorbeeld.

Bekroonde games

De mobiele versies van enkele bekroonde indie-games komen ook naar het Netflix-abonnement. The Case of the Golden Idol verschijnt op 11 juni: een gevierde point-and-click-achtige game waarin je een mysterie moet oplossen en moordenaars moet vinden.

Ook Don’t Starve Together komt naar Netflix, de multiplayer-uitbreiding van Don't Starve. In de game moet je zo lang mogelijk zien te overleven in een onherbergzame wereld vol Halloween-achtige griezelwezens.

Netflix-series als games

Ook het aanbod games gebaseerd op Netflix-series wordt uitgebreid, onder meer via Netflix Stories. In die reeks speel je als een soort interactief verhaal scenario's na van bekende real-life-soaps die op Netflix staan. Vanaf 6 juni is Netflix Stories: Perfect Match beschikbaar, in navolging van Love is Blind en Virgin River.

Vanaf 23 juli volgt Too Hot to Handle 3, waarop je als speler ook weer de serie kan naspelen. En later verschijnen er ook nog Netflix Stories rond Emily in Paris – waarin je de stad verkent en baantjes zoekt – en Selling Sunset – waarin je een makelaar in LA speelt.

Meer games en mis niets met onze Bright-app.