Binnenkort kan je virtueel voor IKEA werken in Roblox: hoeveel krijg je daarvoor?

© Ikea

Binnenkort kan je virtueel voor IKEA werken in Roblox: hoeveel krijg je daarvoor?
5 juni om 14:26

IKEA heeft besloten om thuiswerken een nieuwe wending te geven. Binnenkort kan je voor de Zweedse meubelgigant werken in een virtuele winkel in het populaire spel Roblox

Dat zal mogelijk zijn in het spel Co-Worker in Roblox. Co-Worker wordt vanaf 24 juni dit jaar beschikbaar. Volgens IKEA zullen een aantal mensen uitgekozen worden om in het spel te werken. Zij zullen bezoekers in een virtuele winkel helpen om meubels uit te kiezen, kamers in te richten en meer.

Uiteraard kan je in Co-Worker volledig van thuis uit werken. Maar het is niet zo dat je, omdat je begint in het spel, je daar voor altijd blijft. IKEA zegt dat virtuele medewerkers uiteindelijk de kans kunnen krijgen om promoties te krijgen, wat wellicht betekent dat zij op lange termijn ook in de fysieke winkels aan de slag kunnen. 

Hoeveel verdien je, en kunnen Nederlanders ook solliciteren?

Als medewerker in Co-Worker ontvang je een loon van 13,15 Britse pond, omgerekend 15,46 euro op moment van schrijven. Enkel mensen van 18 jaar of ouder in het Verenigd Koninkrijk en de Republiek Ierland komen in aanmerking om aangenomen te worden. Het loon is volgens IKEA even hoog als dat van een medewerker in een fysieke winkel in Londen.

Geïnteresseerden kunnen sinds 3 juni solliciteren voor de functie. Dat kan tot 16 juni. Daarna worden de beste kandidaten uitgekozen voor een virtueel sollicitatiegesprek. Ten slotte worden tien mensen uitgekozen om in Co-Worker te werken.

De opvallende zet is de eerste van IKEA’s ‘Careers Done Different’-campagne. Dat is een campagne die IKEA moet promoten als een aantrekkelijke werkplaats. Het is niet bekend wat voor andere projecten in de toekomst gelanceerd zullen worden als onderdeel van de campagne. 

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.