OPPO brengt AI naar 50 miljoen gebruikers in 2024

©Unsplash

OPPO brengt AI naar 50 miljoen gebruikers in 2024

3D telefoons waren een trend, AI telefoons zijn dat niet. Deze markt zal alleen maar groeien. Oppo doet daar aan mee en zet vol in op AI. Sterker nog het bedrijf doet een Oprahtje en geeft iedereen AI.

Onderzoek toont aan dat er in 2024 35 miljoen smartphones verkocht zullen worden in het segment onder de 1000 euro die gekenmerkt kunnen worden als AI telefoons. Dat is een hele grote markt en daar wil iedereen van mee profiteren.

AI Telefoon mag je direct vergeten

Persoonlijk vind ik de term AI telefoon er eentje die gelijk weer bij het grofvuil mag. We noemen smartphones met een camera er in ook geen camera telefoons. AI zal binnen afzienbare tijd in elke smartphone zitten en dat onderstreept Oppo met zijn aankondiging.

De democratisering van AI

Bij het in Rotterdam gevestigde bedrijf vinden ze dat iedereen recht heeft op het gebruik op zijn smartphone. Dat moet niet alleen voorbehouden zijn aan de big spenders die meer dan 1000 euro aan zijn toestel uitgeeft.

In de briefing die wij kregen liet OPPO weten al zijn toestellen te gaan voorzien van functionaliteiten op het gebied van AI. Dan hebben we het over de Reno, Find, F en A series. Naar verwachting zullen aan het eind van 2024 meer dan 50 miljoen toestellen gebruik kunnen maken van AI.

Dan gaat het niet alleen om het verwijderen van ongewenste objecten op foto’s maar ook om tools die je helpen bij de productiviteit. Dan moet je denken aan transcriptie, vertalen en samenvatten van audio en tekst.

Een meer dan terechte vraag tijdens de presentatie was of deze diensten ook gratis zijn en blijven. Daar kregen we een enigszins terughoudend antwoord op. Voor nu zijn de AI functionaliteiten gratis, ik zie het in de toekomst wel gebeuren dat je ervoor moet gaan betalen. Ook bij andere fabrikanten.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.