©HBO

Tweede seizoen The Last of Us wordt wat korter, verhaal te lang voor één seizoen

Tweede seizoen The Last of Us wordt wat korter, verhaal te lang voor één seizoen

6 juni om 11:41

Het tweede seizoen van de verfilming van The Last of Us wordt iets korter dan het eerste seizoen, dat het verhaal van de hele eerste game vertelde. De tweede game is langer en complexer, en gaat twee tot drie seizoenen in beslag nemen.

Het tweede seizoen van The Last of Us wordt pas volgend jaar verwacht. De HBO-serie wordt momenteel opgenomen, en het is nu al duidelijk dat het tweede seizoen korter wordt dan het eerste. Dat eerste seizoen telde negen afleveringen van gemiddeld zo'n 50 minuten lang. Het tweede seizoen zal zeven afleveringen tellen, zegt showrunner Craig Mazin tegen Deadline.

Veel complexer verhaal

Mazin legt uit dat hij het verhaal van de game The Last of Us: Part II naar een serie vertaald moet worden, waarbij het verhaal op logische momenten onderbroken wordt. Als game speel je natuurlijk in één keer door, en die reis duurt gemiddeld 24 uur in dit geval.

"Het verhaalmateriaal dat we uit deel II van het spel hebben gekregen, is veel meer dan het verhaalmateriaal dat in het eerste spel zat, dus een deel van wat we vanaf het begin moesten doen, was uitzoeken hoe we dat verhaal over de seizoenen heen moesten vertellen", aldus Mazin. "Als je dat doet, zoek je naar natuurlijke breekpunten, en zoals we het uiteenzetten, voelde het natuurlijke breekpunt dit seizoen alsof het na zeven afleveringen kwam."

Drie, misschien wel vier seizoenen

Mazin en Last of Us-bedenker Neil Druckmann denken dat The Last of Us Part II goed is voor 'zeker drie, misschien wel vier' seizoenen van de serie. “We hebben het gevoel dat het bijna zeker het geval zal zijn dat - zolang mensen blijven kijken en we meer televisie kunnen blijven maken - seizoen 3 aanzienlijk groter zal zijn. En inderdaad, het verhaal kan seizoen 4 vereisen", aldus Mazin.

Wie de game al gespeeld heeft, kent de verschillende twists die voorbij komen en alle personages die behandeld worden. In game-vorm is die verhaalvertelling ijzersterk, misschien juist ook omdat spelers in één keer door kunnen. Het zal voor Mazin en Druckmann uitdagend worden om dat complexe verhaal over meerdere seizoen uit te smeren.

Meer over games en mis niets met onze Bright-app.