©Naughty Dog

Laatste Last of Us: toch nog een derde deel in ontwikkeling

Laatste Last of Us: toch nog een derde deel in ontwikkeling

5 februari om 13:35

The Last of Us is sinds vorig jaar een nog grotere hit dan het al was, met dank aan de succesvolle tv-serie op HBO Max. Die serie is gebaseerd op een gamereeks die inmiddels uit twee spellen bestaat. Maar er zit waarschijnlijk nog wel een derde in de pijplijn.

Maker van The Last of Us, Naughty Dog, geeft aan dat er waarschijnlijk nog één hoofdstuk in The Last of Us zit. In de games volgen we Ellie en Joel die op elkaar zijn aangewezen als er een soort virus (Cordyceps-schimmel) uitbreekt waardoor mensen in zombie-achtige wezens veranderen. Joel ontfermt zich over Ellie, die een belangrijkere rol in de wereld blijkt te hebben dan je zou denken. Ellie draagt namelijk waarschijnlijk een gen dat haar immuun maakt voor die Cordyceps. 

Derde game van The Last of Us

Verder geen spoilers over hoe het eerste deel afloopt of wat er in het tweede deel gebeurt, maar Naughty Dog stelt dat er nog wel genoeg te vertellen is in de wereld van het beroemde gameduo. Gameregisseur Neil Druckmann zegt in de documentaire Grounded II: The Making of The Last of Us Part II dat er in 2021 nog geen plan was voor een derde deel, maar inmiddels wel. In eerste instantie was er alleen een zijverhaal over Tommy, de broer van Joel, maar inmiddels is er een nieuw concept gemaakt door Druckmann dat de rode draad zal worden voor het derde en waarschijnlijk laatste deel van de populaire gamereeks.

Jarenlang kon Druckmann niet echt op een concept komen, stelt hij, maar dat is nu veranderd. “Het eerste deel ging over de onvoorwaardelijke liefde tussen een ouder en een kind. De tweede over gerechtigheid voor de mensen van wie je houdt en het derde deel borduurt voort op die rode draad.” Een verhaal is er nog niet, maar wel een concept. 

Niet direct aan de slag

Dit zal voor veel gamers een opluchting zijn, maar er zijn ook spelers die blij waren met hoe de tweede game eindigde. Sowieso zal het nog wel even duren voordat het derde deel er is: niet alleen omdat het nog in de conceptuele fase zit, maar ook omdat Naughty Dog met een heel ander gameproject bezig is: een volledig nieuw universum en verhaal. 

Lees meer over games en abonneer je op de Bright nieuwsbrief.