©Unsplash

Zo ziet het nieuwe design van Netflix eruit

Zo ziet het nieuwe design van Netflix eruit

6 juni om 20:13

Netflix is begonnen met het uitrollen van een nieuw design voor de Netflix-app op je tv. Het bedrijf heeft veel veranderd om te zorgen dat je makkelijk de juiste film of serie vindt.

Volgens Pat Flemming, de senior director of product van Netflix, was het de afgelopen jaren niet best gesteld met de tv-app: uit een onderzoek van de streamingdienst bleek dat mensen "ooggymnastiek" moesten uitvoeren om te vinden wat ze wilden kijken. Dat is natuurlijk niet gebruiksvriendelijk.

Intuïtiever en makkelijker

Daarom heeft Netflix nu goed nagedacht over hoe het dan wel moet. Zo gaat er vanzelf een voorvertoning van de film spelen als je met de cursor van je tv op de film staat. Dat was al zo, maar de voorvertoning werd dan bovenin beeld getoond. Nu wordt het plaatje van de film groter als je hem selecteert, komt er een samenvatting onder te staan en zal de voorvertoning meteen onder je cursor afspelen, wat weer een beetje ooggymnastiek scheelt.

©Netflix

Verder heeft Netflix het menu van de linkerkant naar de bovenkant verplaatst. Ook zijn er wat opties verdwenen, zoals de knop voor categorieën. Die knop kan je echter zo weer terugvinden als je op de zoekknop gaat staan. Ook is er een nieuwe optie genaamd ‘Mijn Netflix’ bijgekomen, waar je recent gekeken films en series terug kan vinden en persoonlijke aanbevelingen kan krijgen. Om naar dit nieuwe menu te gaan hoef je in de nieuwe app alleen even op de terugknop van je afstandbediening te drukken.

Wanneer kan je het nieuwe design zien?

Netflix heeft gezegd eerst met een klein aantal mensen te testen of het nieuwe design zo goed bevalt als het bedrijf hoopt. Als dat het geval is, wil Netflix zorgen dat de “komende maanden en kwartalen” bijna iedereen van het nieuwe design gebruik kan maken.

Lees meer over streaming en abonneer je op een van onze nieuwsbrieven.