Nederlands gamesucces Horizon krijgt eigen LEGO-game

©Sony

Nederlands gamesucces Horizon krijgt eigen LEGO-game
8 juni om 14:00

LEGO-games zijn altijd een groot succes en dat komt mede omdat ze veelal gebaseerd zijn op geliefde franchises. Denk aan Harry Potter, Indiana Jones en Star Wars. De nieuwe LEGO-game wordt gebaseerd op een Nederlands succesverhaal: Horizon.

Horizon Zero Dawn, Horizon Forbidden West: het zijn razend populaire spellen die door het oorspronkelijk Nederlandse Guerrilla Games zijn gemaakt. Guerilla Games werd bekend door de first person shooter-serie Killzone. Inmiddels valt deze studio al heel lang onder Sony, de maker van PlayStation. Nu maakt de reeks echter een uitstapje, want LEGO Horizon Adventures komt eraan, zo werd aangekondigd op het Summer Game Fest in Los Angeles. In tegenstelling tot veel andere LEGO-spellen, wordt het niet gemaakt door studio TT Games, maar door Guerrilla Games met Studio Gobo.

Horizon LEGO Adventures

Waar de Horizon-games een heel serieuze insteek hebben, belooft de LEGO-variant wat meer van de bekende humor te hebben uit de andere spellen met met de steentjes. En, ongeveer alles is gemaakt van digitale LEGO-steentjes, zo ook de mechanische dinosaurussen. Wederom belooft het een game te worden die zeer geschikt is om co-op te spelen, dus met zijn tweeën. Dat is iets waar de LERGO-games om bekendstaan. Er zijn weinig games die je zo goed co-op kunt spelen met zijn tweeën op de bank. Al is in dit geval ook via internet samen gamen mogelijk.


Het spel blijft niet beperkt tot de PlayStation alleen. LEGO Horizon Adventures verschijnt naast op de PlayStation 5 ook op de PC en de Nintendo Switch. Het spel wordt verwacht in de feestdagenperiode en komt dus nog dit jaar uit. 

Lees meer over LEGO.