Nieuw apparaat op zonne-energie kan van lucht water maken

©DrinkingWater

Nieuw apparaat op zonne-energie kan van lucht water maken
8 juni om 22:00

Je kunt natuurlijk een waterput maken of regen opvangen, maar er is nu een bedrijf dat water weet te maken van lucht. Een nieuwe converter van DrinkingMaker kan 19 liter per dag aan vocht uit de lucht halen. 

Het apparaat is gebaseerd op zonne-energie en zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid naar beneden gaat en dat de lucht wordt gereinigd. Het is dus een apparaat dat twee kanten op werkt: enerzijds zorgt het voor schone lucht, anderzijds zorgt het voor drinkwater. Niet slecht voor een apparaat dat zo groot is als de gemiddelde koffiemachine bij mensen thuis. 

DrinkingWater

DrinkingWater kwam op het idee om dit te maken door de schaarste aan water. De inspiratie kwam van woestijnkevers en cacti om zo goed mogelijk met het vocht dat er wel is om te gaan. Als de klimaatcrisis doorzet, dan komt er een steeds groter tekort aan drinkwater en dan zou een uitvinding zoals die van DrinkingWater goed van pas kunnen komen. Het wordt aangeraden om zo’n 1,5 tot 2 liter water per dag te drinken, waardoor zo’n apparaat voor meer dan voldoende water zorgt, dat ook kan worden gebruikt voor bijvoorbeeld koken en wassen.

Daarnaast zit er een luchtreiniger in, waardoor ook de lucht die je inademt gezonder is. Dit alles reilt en zeilt door zonne-energie. Het bedrijf zegt dat het onder andere in oorlogsgebieden een handige toepassing kan zijn om te zorgen voor betrouwbaar, schoon water. Momenteel staat het project op Indiegogo en het heeft zijn doel qua financiën al bereikt. Nu is het dus tijd voor DrinkingWater om ook met het goede product over de brug te komen. 

Download Indiegogo voor Android of iOS (gratis)