Let op: Anker roept zijn Anker 321 powerbank terug

©Anker

Let op: Anker roept zijn Anker 321 powerbank terug
9 juni om 11:25

De powerbank van Anker genaamd 321 blijkt gevaarlijk te zijn. Er is een verhoogd risico op brand. Anker roept op het apparaat per direct niet meer te gebruiken.

Nu zijn powerbanks door hun flinke batterij sowieso apparaten om in de gaten te houden, maar Anker 321 blijkt dus echt onveilig te zijn. Deze magnetische powerbank is vooral populair onder iPhone-gebruikers en is onder andere in Nederland te koop bij Bol. Het is geen dure powerbank, ook geen enorm grote (hij is een bescheiden 5.000 mAh), maar het kan dus wel een gevaar opleveren. 

Recall voor Anker 321

Het gaat specifiek om modelnummer A1112 dat problemen geeft: je kunt dit zien aan de onderzijde van het apparaat. Door een fabrikagefout is dit een gevaarlijk apparaat. De powerbank heeft een USB-C-poort en een USB-A-poort. Hoewel het gaat om slechts een relatief klein aantal powerbanks die zijn geproduceerd na maart 2023, roept het ze toch allemaal terug. Het is niet de eerste recall van Anker: momenteel roept het ook zijn Anker 535-powerbank terug wegens een productiefout.

Heb je zo’n Anker 321 in huis, met modelnummer A1112, dan wordt aangeraden het per direct niet meer te gebruiken en dit formulier in te vullen. Let op: gooi de powerbank niet weg. Sowieso horen elektrische apparaten in de milieustraat, dus gooi je powerbank niet in de prullenbak, nu je hem niet meer kunt gebruiken.

Mis niets met onze Bright-app.