©Babboe

Babboe start terugroepactie vandaag: deze bakfietsen worden teruggehaald

Babboe start terugroepactie vandaag: deze bakfietsen worden teruggehaald

27 februari - 09:30

Na klachten over doorbrekende Babboe-fietsen werd er onlangs al een terugroepactie aangekondigd. Die actie begint vandaag: op een site kunnen consumenten via het framenummer controleren of hun bakfiets terug moet.

De eerste lichting bakfietsen die Babboe terugroept zijn van de modellen City, City-E, Mini en Mini-E. Vanaf 10.00 uur vandaag kunnen consumenten via deze site zien of hun Babboe-bakfiets tot de modellen hoort waart veiligheidszorgen over zijn. De terugroepactie is opgezet in overleg met die de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Als het nummer op de site voorkomt, moeten gebruikers de fiets naar Babboe opsturen. Het bedrijf belooft gedupeerden een alternatief te bieden en te compenseren. Eerder zette een Amsterdams advocatenkantoor al snel een meldpunt op voor het claimen van een schadevergoeding. Nu zal blijken of dat nodig is, of dat Babboe de schadegevallen netjes afhandelt.

En de andere modellen dan?

Momenteel ligt de verkoop van alle Babboe-bakfietsen stil. Babboe is in overleg met toezichthouder NVWA over maatregelen voor die modellen. Babboe hoopt daar op korte termijn meer duidelijkheid over te geven. Het bedrijf is ook met toezichthouders in het buitenland in overleg, omdat ook daar de bakfietsen worden verkocht.

Het balletje kwam aan het rollen toen RTL Nieuws meldde dat een aantal Babboe-gebruikers problemen had. Dat bleken er nog meer, en inmiddels hebben hebben enkele duizenden gedupeerden zich bij claimstichting Bakfietsclaim.nl van het Amsterdamse advocatenkantoor gemeld.

Meer e-bikes en download de Bright-app, nu ook voor Android, en natuurlijk voor iOS.