©Unsplash

Met deze compacte EV gaat Hyundai de strijd aan met Citroën en Dacia

Met deze compacte EV gaat Hyundai de strijd aan met Citroën en Dacia

11 juni om 14:53

Hyundai komt later deze maand met de Inster, een compacte EV die gaat concurreren met onder andere Dacia en Citroën. De fabrikant licht nu al een tipje van de sluier op.

De Hyundai Inster lijkt qua uiterlijk op het voor de Zuid-Koreaanse markt gemaakte Casper-model. Die auto loopt enkel en alleen op brandstof, terwijl de Inster puur elektrisch is aangedreven. De auto is speciaal voor de Europese markt bedoeld, al komt er in Korea wel een variant in de vorm van de Casper Electric. Begin dit jaar is de EV al op ons continent gespot.

De Inster is een EV in het A-segment, waar hij zal concurreren met wagens als de Dacia Spring en de Citroën ë-C3. Met een verwacht rijbereik van zo’n 355 kilometer lijkt hij de Roemeense (220-230 kilometer) en Franse (326 kilometer) opponenten in ieder geval achter zich te laten.

Eind deze maand hoor je meer

Wat de technische specificaties betreft houdt Hyundai de kaarten nog even tegen de borst. Informatie over de basis van de auto en de geïmplementeerde techniek zijn dus nog even geheim. Hyundai presenteert de Inster aan het einde van deze maand.

Lees meer over over elektrisch rijden en mis niets met onze Bright-app.