'Zoveel gaat het Spotify-abonnement met de beste audiokwaliteit kosten'

©Freepik

'Zoveel gaat het Spotify-abonnement met de beste audiokwaliteit kosten'
11 juni om 16:32
Laatste update: 11 juni om 20:03

Het nieuwe Spotify-abonnement met hogere geluidskwaliteit zou zomaar enkele euro’s per maand duurder kunnen worden. De maandprijs voor het nieuwe abonnement zou met vijf dollar omhoog gaan.

Dat meldt Bloomberg, dat een anonieme bron sprak. Amerikanen zouden vijf dollar per maand duurder uit zijn als ze kiezen voor het nieuwe abonnement met de beste audiokwaliteit. Dat biedt, naast de hogere geluidskwaliteit, ook nieuwe functies voor het bijhouden van de audiobibliotheek en custom playlists.

Spotify Lossless

De duurdere variant, die volgens eerdere geruchten Spotify Lossless heet, zou worden toegevoegd als uitbreiding van het bestaande abonnement. Niemand wordt dus automatisch omgezet naar Spotify Lossless: je moet er nadrukkelijk voor kiezen. Afhankelijk van het soort abonnement dat de gebruiker heeft - Spotify heeft opties voor bijvoorbeeld stelletjes of gezinnen – zal die volgens de bron van Bloomberg gemiddeld veertig procent duurder uit zijn.

Apple Music

In februari 2021 kondigde Spotify al een HiFi-abonnement met betere audiokwaliteit aan, maar gebruikers wachten er nog altijd op. De HiFi-optie werd uitgesteld, waarna concurrenten zoals Amazon en Apple hogere geluidskwaliteit standaard onderdeel maakten van hun reguliere abonnementen.

Lees meer nieuws over Spotify en blijf op de hoogte met onze nieuwe app.