Android test-anti diefstal functie

Android test anti-diefstal functie, werkt met AI

12 juni om 08:50
Laatste update: 12 juni om 08:50

Je doet alles met je telefoon. Dan hebben we het niet alleen over je sociale contacten maar ook werk en financiële zaken. Wanneer je toestel gestolen wordt, heb je een groot probleem.

Door de schermbeveiliging is je telefoon goed beveiligd, dat wil niet zeggen dat deze niet meer gestolen kan worden. Google test met Android nu een anti-diefstal functie in zijn besturingssysteem die diefstal van smartphones moet terugdringen.

Drie manieren

Natuurlijk zal Google ook de hulp van AI inroepen om te weten te komen of een smartphone gestolen wordt. Wanneer de software ongebruikelijke bewegingen constateert en bijvoorbeeld meerdere pogingen om de telefoon binnen te komen zal het het scherm blokkeren.

De tweede manier kan door de eigenaar van de smartphone zelf worden uitgevoerd. Vanaf een ander toestel kan hij of zij het telefoonnummer invoeren, een aantal vragen beantwoorden ter beveiliging en daarvandaan de smartphone blokkeren.

De laatste methode zal de smartphone blokkeren wanneer het een langere periode geen toegang tot het internet heeft.

Brazilië

Deze nieuwe functie zal als eerste getest worden en Brazilië. Dat is niet voor niks want in dat land worden jaarlijks 1 miljoen toestellen gestolen.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.